Ecologia, bombetes de baix consumLes maravelloses bombetes de baix consum.

Els nostres polítics en un moment de il·luminació, han decidit de que d'aquí a 3 anys totes les bombetes seran de baix consum.

L'idea vist així sembla fins hi tot correcte, partim de les següents premisses:
Vist així no s'ha de ser un geni per veure que és canvi genial, vinga som-hi, a canviar totes les bombetes com a energumens.

Amb tot això quan anem a comprar una super-bombeta, ens trobem amb una pila de marques, algunes molt conegudes, d'altres blanques i les irreconeixibles. Però ara veurem a on trontolla tot això.
Com a primera dada veiem que el preu és proporcional a lo reconeguda que sigui la marca, i a certs estandarts de qualitat relacionats amb la durabilitat, ja que en consum totes són el millor d lo millor?????????????
  1. Per començar les tres premises juntes no les trobem en cap dels models exposats, i varien des de una relació preu 1 a 3 fins a 1 a 10. I la durabililat des de 1 a 3 fins a 1 a 8. Del consum no en sabem res més que creure'ns el que ens diuen, dubto que en molts casos es compleixi???????????.
  2. La realitat en la durabilitat, en les més barates es redueix a una relació 1 a 0,5. Les més cares no ho sé peró de 1 a 8 ni de conya.
  3. Sobre el consum sobre tot les més barates, si les toques veuras que estan força calentes. això vol dir que una part important continua essent calor generat en comptes de llum (mal rollo).
Un altre punt del que no es parla mai i que és molt important, fa referència al reciclatge, aquesta és molt grossa.

Els fabricants o distribuïdors paguen una ecotasa de 0,30€ per bombeta ( les de tota la vida no la paguen, ja que no contaminen com a residu) pel seu reciclatge, i que va a una "AENA recicladora (ambilamp)" , evidentment amb seu a Madrid. Teòricament aquesta gent fan servir aquest 0,30 € per recollir la bombeta fossa i reciclar el que es pugui (o sigui res).

On està el gran puff, per dir-ho suaument, en que no es recicla ni el 0,01 per cent de les bombetes que es venen. I on van? dons al abocador, on si no!. Si no qui va a la tenda a deixar una bombeta fossa quan en compra una de nova, i a les deixalleries o punts verds, fa riure les que hi arriben.

Total que els de Ambiland es queden tota la pasta i se la gasten en xorrades i en mantindre el seu stauo quo. Les grans multinacionals o escampen morralla o les venen a preu d'or. I els abocadors plens de bombetes supercontaminants, que porten mercuri a dojo.

Rojos-verds, es bo pensar una mica abans a més de no aconseguir el que preteneu a sobre doneu de menjar a les grans multinacionals i a les "sectas nacionales con intereses generales".