Bossees de plàstic i altres mites ecològics.

Les bosses de plàstic
Ja fa un temps que s'ha declarat la guerra a les bosses de plàstic. Ara si demanes una bossa ja ets quasi un criminal, o pitjor pensaran "pobret no sap el que fa".
.
 Últimament es creen una sèrie de mites que sembla  que ens salvaran del desastre ecològic de l'escalfament global, quan realment el que tenim són una sèrie de posicionaments comercials que poden crear o destruir una indústria determinada, però que no tenen cap incidència positiva en el medi ambient en el millor dels casos.
.
Des de les Institucions, especialment el Verds, s'està criminalitzant les bosses de plàstic que et donen quan vas a comprar. s'estan realitzant campanyes publicitàries en contra caríssimes i que realment no tenen massa efecte. en la conferència internacional que es va realitzar a Girona el passat mes de Novembre, en la campanya contra les bosses de plàstic, es va dir que cada persona gasta unes 532 bosses a l'any. O sigui, a casa meva cada any en gastem 2.118. Ehh!. Ni de conya. Quan anem a comprar cada setmana utilitzem unes 10 bosses màxim, que per 54 setmanes son unes 540 bosses. On son les 1.578 restants?. Com sempre, com més grossa la fem millor.
.
Certament aquestes bosses no son bones pel medi ambient, fins aquí d'acord. Però quina és l'alternativa?. Ens proposen la bossa re-utilitzable (gran inventen del segle XXI), bosses de paper, el carrito de la compra, etc. Com veieu no son massa originals, i a França a cap hipermercat et donen una bossa des de fa temps.
.
Però al final en que quedem?, val la pena o no fer l'esforç?.
Home, dons resulta que a casa feia anys que no comprava una bossa d'escombraries, i ara ja en tinc que tornar a comprar. Dons pensareu, millorar alguna cosa potser, o no?.
.
El pitjor és el que fa l'Administració amb els residus, i té dues opcions, una la incineració, i l'altre  és embolicar els residus en plàstic i portar-los a l'abocador. O sigui, ens carreguem un sector local (fabricants de bosses de plàstic), les bosses re-utilitzables venen la majoria de la Xina, i al final l'Administració omple els abocadors de plàstic. Si no veien la següent web, és el més habitual.
http://www.grupoicohari.com/flexus.html


el paper d'alumini

Aquesta és una altre bandera dels ecologistes. Un dels objectius de les "escoles verdes" es fer que els nous consumidors siguin sostenibles. encara que sigui un objectiu lloable i fins i tot moralment acceptable, el fet d'utilitzar els nens per aconseguir objectius tampoc massa clars, pot tenir efectes contraproduents a llarg termini, dons quan et dones comte que t'han pres el pel, acostumes a reaccionar en contra d'el que t'han intentat inculcar, i a partir d'aquest moment rebutges tot el que et recordi l'engany, encara que sigui positiu.

Dons com resulta que després de menjar-nos el bocata acostumem a tirar l'embolcall de paper d'alumini a les escombraries. Evidentment aquesta és una acció incorrecta, però tampoc es per tancar ningú a la presó ja que l'efecte mediambiental és molt baix, insignificant, encara que si mirem tot el procés que ha seguit aquest paper d'alumini fins arribar al nostre bocata, potser ens angoixaria una mica més.

Aleshores, què seria el correcte?. Dons el que hem de fer és tan simple com posar l'embolcall al contenidor d'envasos, i no es preocupin que aquí es reciclarà al 100%. Ja que l'alumini és un dels metalls preciosos dels residus.

I ara resulta que el paper d'alumini és perillós i hem d'acabar amb ell, costi el que costi. I algú s'inventa una espècie d'embolcall re-utilitzable anomenat boc'n roll. El problema és que apart del cost ecològic de fabricació (dons està fet de diferents materials que surten del petroli), s'ha de netejar i un cop s'ha acabat la seva vida útil, no es reciclable dons està fabricat de diferents materials.

en si mateix, aquesta és una bona idea, ben construïda, adreçada a un públic correcte i el producte és de qualitat.
El que no em sembla bé és que s'implanti aquest producte amb la bandera verda pel davant i dimonitzar l'alumini quan cap dels dos sistemes és ideal.

Penso que si volen introduir un nou producte, han d'analitzar millor el target, hi ha possibilitats, però guanyar quota de mercat amb trampes, a llarg termini no té futur.

amb trampes solament gunyes un partit, no lalliga      

El porexpan

Els Ecoparcs